perjantai 8. maaliskuuta 2013

Pentukurssin kolmas tuntiViime kerran tokopainoitteinen pentukurssi meni kyllä aika pyrstölleen.. Ensinnäkin en kerennyt (mukamas..) harjoittelemaan edellisen tunnin asioita viikolla ollenkaan. Ja lähdettiin kurssipäivänä myöhässä aikataulusta eikä keritty kunnolla ulkoiluttamaan Nemoa, joten koiralla ei ollut keskittyminen kohdallaan. Kesken tunnin käytiin sitten ulkona tarpeilla, mutta kakkoshätä jäi ilmeisesti vielä jäytämään. Lohduttavaa kuitenkin tietää, että tunnin onnistumattomuus johtui kuitenkin vain ulkoilutuksen ja harjoittelun puutteesta eikä mistään "vakavemmasta". Omaa saamattomuutta vain..

Tunnilla käytiin aluksi läpi taas tuota kaiken oppimisen kulmakiveä: katsekontaktia. Tällä kertaa katsetta peruuttaessa, sivulla ja seuratessa. Harjoiteltiin myös maahanmenoa sivulla ja siellä pysymistä. Käännöksiä emme ehtineet harjoitella kun käytiin siellä ulkona ja sinä aikana Nemolla meni keskittyminen. Päätin sitten harjoitella niitä katsekontakteja, että saatais koira uudestaan lämmiteltyä yhteiseen tekemiseen.

Tunnin loppupuolella harjoiteltiin myös pujottelua toisten koirien välistä. Meidän harjoittelemattomuus seuraamisessa näkyi kyllä tässä, mutta ihan hyvin se Nemo silti seurasi olosuhteisiin nähden.

Lopuksi vielä tehtiin luoksetuloharjoitus. Minulla oli toiveet korkealla tän suhteen, koska ollaan Nemon kanssa harjoiteltu paljon luoksetuloa. Hirvitti kyllä kun Nemo ei tuntunut välittävän mun poismenosta ollenkaan vaan katseli niitä muita koiria vaikka kuinka houkuttelin kiinnittämään huomiota minuun. Mitä jos se juoksisi noiden muiden koirien luo? Etenkin jos se juoksee niiden "heikkohermoisten" luo...

Kutsusanan sanoessani koira pääsi irti ja muihin vilkaistuaan päätti juosta kuitenkin minun luokseni. HUH! :D

Tunnin jälkeen ollaan harjoiteltu vähän enemmän (etenkin sivulle tuloa, koska mielestäni sen pitää sujua hyvin ennen kuin voi oikeaoppisesti seurata), mutta onhan tää viikko aika lyhyt aika. Viikot menee koko ajan nopeammin ja nopeammin mitä enemmän kevättä ja kesää kohti mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti