lauantai 23. helmikuuta 2013

Tokopainotteisen pentukurssin toinen tunti

Flunssainen olo parani jo hiukan (yöllistä astmakohtausta lukuunottamatta..), joten päätin sittenkin kerätä itseni sairaspediltäni ja osallistua pentukurssin toiselle treenipäivälle. Mieheni jo pelotteli, että jos hän menee tilalleni ohjaamaan niin koira menee ihan pilalle.. Siinä olikin sitten motivaatiota parantumiseen. :D Jos joku pilaa mun koiran niin olkoon se sitten minä itse..

Vaikka eipä tossa nyt niin kovasti urheilemaan joutunut: autolla Kompassille, portaat ylös, maassa istumista, muutamat askeleet pitkin huonetta, portaat alas ja autolla kotiin. Kyllä tommoisen jaksaa vaikka olisikin flunssa-toipilas. Onhan tuommoinen reilu 45min ohjattu tuokio ihan eri asia kuin vaikka 7h työpäivä. Mutta maanantaina menen kyllä taas töihin ellei tässä nyt tule joku takapakki.

Tämän päivän tunnilla kertailtiin katsekontaktia paikalla ollen (kotiläksyt oli hyvin tehty, joten hienostihan meni) ja aloiteltiin katsekontaktia ohjaajan liikkuessa. Itselle tämä oli vähän hankalampi osio kun en oikein nähnyt niistä pienistä silmistä, että koska se katsoo silmiin eli koska pitää palkata. Onneksi näissäkään jutuissa ei todellakaan tarvitse heti onnistua, kyllä sitä harjoittelemalla oppii. :)

Seuraavaksi harjoiteltiin sivulletuloa, tällä kertaa käskysanan ("sivulle") kanssa. En aina enää ottanut vauhtia astumalla taakse vaan nyt ohjeistin enemmän vain kädellä. Kaukana on kyllä vielä se, että Nemo tottelisi pelkkää käskysanaa.. :)

Sitten harjoiteltiin seuraamista käskysanalla ("seuraa") ja käännöksiä. Eteenpäin lähdetään vasemmalla jalalla ja käännökset tehdään oikealla jalalla. Harjoiteltiin myös maahanmenoa seuraamisen yhteydessä ja irtautumista koiran pysyen maassa.

Kurssikaverilla ei ilmeisesti ollut tarpeeksi hyviä herkkuja mukana, joten hänen koiransa ei ollut kiinnostunut tekemään töitä kun palkkakaan ei ollut hyvä. Meidän lihapullista onneksi riitti sillekin koirakolle ja johan alkoi lyyti kirjoittaa sielläkin. :) Eli muistakaa ottaa ehdottomasti herkkua koiralle mukaan treeneihin, jotta tekeminen on oikeasti mieleistä. Toki palkata voi myös lelullakin, mutta siinäkin sama juttu. Palkan pitää olla koiralle oikeasti jotain tavoittelemisen arvoista.Jälkeenpäin käytiin myös koirapuistossa hölkkäämässä isompien koirien perässä. Vaikka kuinka haukuttiin niille niin ei ne halunnu leikkiä meidän kaa. :( (Vaikka me kyllä juostiin aina pakoon ku ne vähänkään vilkaisi meihin.. :D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti